Descrierea solutiei de monitorizare prin telemetrie

Solutia de monitorizare de la distanta (telemetrie) de Vending machines se compune din:

  1. hardware (dispozitive electronice)
  2. software (de monitorizare)

Solutia completa functioneaza in felul urmator: dispozitivele electronice marca SASVend se instaleaza in Automatele de produse si citesc toate informatiile care circula in aceste Vending Machines. Informatiile citite se trimit in timp real, prin telemetrie (GSM/GPRS), catre serverele SAS, de unde se pot accesa online printr-o interfata software prietenoasa de monitorizare si raportare a tranzactiilor efectuate.

Echipamentele electronice SAS Vend care se instaleaza pe Automatele de produse de tip vending Machines (Automate de cafea, snacks, sucuri, etc) sunt produse de S.A.S GRUP si se adreseaza urmatoarelor categorii de distribuitoare automate de produse:

Model dispozitiv

 

Compatibilitate cu  distribuitoare automate de produse

 

VEND BASIC          Distribuitoare manuale de produse (espressoare de bar, storcatoare profesionale de suc, etc) si/sau Vending Machines (Distribuitoare automate de produse) de generatie veche, cu contoare electromecanice.
VEND LITE Vending Machines/Automate de produse care nu au functionala magistrala de date MDB/EXE si la care incasatoarele de numerar sunt legate pe portul paralel.
VEND PRO Vending Machines/Automate de produse care au functionala magistrala de date MDB/EXE.

Indiferent de tipul de Vending Machine sau aparat pe care doriti sa il monitorizati de la distanta, avem o solutie care se potriveste. Sunt trei tipuri distincte de dispozitive electronice pe care le vom instala pe Automatele de produse conform tabelului de compatibilitate de mai sus, fiecare din ele cu cu functionalitati diferite , astfel:

Functionalitati  VEND BASIC  VEND LITE  VEND PRO
Nr de portii consumate      
Evenimente care se pot produce la Vending Machine sau Espressorul monitorizat (de exemplu: apasarea unui buton de semnalare a efectuarii alimentarii cu produse, apasarea unui alt buton de semnalare a colectarii de numerar de catre Agent, deschis usa de marfa, deschis usa compartiment tehnic, sabotaj contor, avertizare inclinare Automat etc)  1  4            

8

Deconectarea Automatului de la curent electric.      
Iesirea dintr-o zona de siguranta (utila in caz de furt) - necesita instalarea unui modul GPS optional.      
Autentificarea printr-un card de RFID sau token la deschiderea usii de la compartimentul de marfa/tehnic - se poate transmite alerta pe e-mail sau chiar porni o alarma/sirena in cazul in care cine a deschis usa nu se autentifica sau nu era pe lista de Agenti autorizati sa efectueze aceasta operatie.      
Efectuarea platii produsului de catre un client prin SMS si eliberarea produsului din Automatul de produse direct de catre dispozitivul VendLite. Aceasta functionalitate va permite sa eliminati total sau partial fluxul de numerar si fraudele legate de numerarul incasat de Vending Machines.        
Alerta automata pe e-mail daca automatul de cafea/suc/snack este nefunctional (a intrat intr-o stare de eroare) - se poate trimite la depistarea acestei situatii.      

Determinarea cu precizie a tipul de eroare a survenit la un Vending Machine, inclusiv erori minore la care Distribuitoarele automatel de produse de obicei nu se opresc din functionare, dar nici nu servesc corect produsul solicitat.

     
Determinarea cu exactitate atat a numarul de portii de produse servite, cat si ce fel de produse au fost servite, cu subtotaluri pe fiecare categorie de produs livrat (cate portii de espresso, cate de cappucinno, cate sticle de suc, cate de snacks, etc).      

Solicitarea de la distanta automat sau manual a auditarii Automatului de produse si transferul  datelor auditate prin interfata software SASVend - fisierul transferat contine toate datele de tip EVA/DTS citite din Vending Machine si se poate configura un interval de timp la care sa se declanseze automat auditul si sa se transfere la servere datele citite.

     

Serverele SAS GRUP sunt gazduite in data-room-ul Orange Romania SA iar baza de date de pe aceste servere contine toate informatiile trimise de catre Vending Machines de cate ori se intampla ceva la aceste automate de produse. Accesul la baza de date se face securizat si criptat, printr-o interfata prietenoasa/aplicatie software dezvoltata de SAS GRUP de peste 10 ani. Puteti sa va conectati oricand si de oriunde ca sa vedeti si sa analizati datele furnizate in timp real de Automatele dumneavoastra de produse si bunuri, ce tranzactii au fost in trecut si ce fac ele acum, in timp real. Accesul clientilor se face prin butonul Login din meniu.

Pentru a putea avea acces la baza de date cu activitatea Automatelor monitorizate de la distanta, va oferim posibilitatea sa achizitionati licenta software STANDARD si optional o serie de module software, descrise detaliat in meniul "Pret".

In licenta software sunt incluse toate costurile: costurile de comunicatie GSM, licenta de utilizare a hartilor digitale pe care se poate face afisarea Vending machines-urilor, suportul tehnic, intretinerea sistemului si dreptul de utilizare a software-ului de la S.A.S GRUP. Nu exista costuri ascunse.